Je bagage veilig meenemen met TSA slotjes - Backpackjunkies (2024)

Als je op reis gaat moet je er niet aan denken dat iemand anders je koffer of backpack induikt om er iets uit te halen. Helaas zien we dit soort verhalen toch regelmatig voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan de backpacker die een lang traject met de bus gaat en zijn/haar backpack onderin het ruim moet plaatsen. Of je vliegt vanuit een risicoland en je komt er bij aankomst achter dat alles een andere plek heeft gekregen in je koffer. Zeker als je voor een langere periode op reis gaat en je backpack je huis is, wil je deze zo goed mogelijk beschermen. Wij hebben daarom altijd een flightbag om onze backpacks die we afsluiten met TSA slotjes.

Wat is een TSA slot?

Je hebt heel veel verschillende soorten slotjes die je kunt aanschaffen om je koffer en/of backpack af te sluiten. Ga je ook richting de Verenigde Staten, let er dan goed op dat dit een TSA slot is. TSA staat voorTransport Security Administration, dit is een veiligheidsinstantie in de Verenigde Staten. Opgericht na 9/11 met het doel om de veiligheid voor reizigers te vergroten. Je bagage wordt door de scan gehaald, maar in sommige gevallen is het noodzakelijk dat de controlediensten je koffer openmaken. Een TSA slotis een speciaal slot dat door de controlediensten door middel van een speciale sleutel kan worden geopend. Je herkent een TSA slot door het logo wat er op staat. Zo voorkom je dat je slot geforceerd wordt en je koffer alsnog niet afgesloten is.

Je bagage veilig meenemen met TSA slotjes - Backpackjunkies (1)

Steeds meer landen volgen dit protocol, denk bijvoorbeeld aan luchthavens in Canada, Israël, Japan, Finland en Australië. Het kan dus voorkomen dat je dit slot ook nodig hebt op andere plekken. Omdat wij van tevoren niet precies wisten waar we heen zouden gaan, was dit de meest veilige keuze. Je koffer is beschermt en je komt bij de douane niet in de problemen.Er zijn verschillende varianten van het TSA slot. Je kunt kiezen uit een slot met een sleutel, een slot met een cijfercode of een slot met een keycard. Elk slot heeft nog een opening voor de loper die controlediensten gebruiken als ze je bagage verder willen controleren.

De voordelen van een flightbag

Wij hebben onze backpacks altijd in een flightbag als we gaan vliegen, met de bus gaan of in andere situaties waar we geen zicht hebben op onze bagage. Het voordeel van een flightbag is dat je uiteindelijk één plek hebt waar je hem afsluit. Hier gebruiken wij onze TSA slotjes voor, zodat we zeker weten dat controlediensten niet gehinderd worden. Een backpack met alle openingen en ritsen is veel lastiger af te sluiten dan een koffer. Probeer maar eens alle openingen af te sluiten met behulp van TSA slotjes. Je hebt er dan niet alleen veel meer nodig, maar het lukt je ook niet om alles te beschermen.

Je bagage veilig meenemen met TSA slotjes - Backpackjunkies (2)

Een ander voordeel van een flightbag is dat alle touwtjes en losse onderdelen niet ergens achter vast kunnen komen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan bagagebanden of karretjes waar de bagage op vervoert wordt. Men is al niet zo voorzichtig op een vliegveld en het is zonde als je backpack hierdoor sneuvelt. Zeker als je voor een langere periode op pad gaat is het de investering waard. Denk maar eens aan die keren dat je vliegt als het regent en je bagage daar nat staat te worden, omdat ze geen haast hebben. De flightbag in combinatie met een TSA slotje is de gouden combinatie tijdens je wereldreis!

Waar koop je een TSA slot?

Je kunt je TSA slotjes online bestellen bij TSA-slotjes.nl. TSA-slotje.nl is de specialist op gebied van TSA gecertificeerde sloten in de Benelux. Ze hebben een uitgebreid assortiment met cijferslotjes, hangslotjes en slotjes met een sleutel. Ook kun je bij TSA-slotjes.nl terecht voor een skislotspeciaal om je ski’s of snowboard veilig mee te nemen. Als je voor 16.00 uur besteld heb je de TSA slotjes de volgende dag al in huis. Daarnaast geven ze een levenslange garantie en staan hun specialisten klaar om je vragen te beantwoorden.TSA-slotje.nl is lid van Stichting WebwinkelKeur, je koopt dus veilig, transparant en met de zekerheid van Stichting WebwinkelKeur.

Je bagage veilig meenemen met TSA slotjes - Backpackjunkies (3)

TSA slotjes en wintersport

Ga je op wintersport, dan wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je bagage zonder problemen aankomt op de plaats van bestemming. Naast je koffer of backpack neem je misschien je ski’s of snowboard mee. Wist je dat je een speciaal snowboardslot en skislot hebt? Hiermee bescherm je jouw ski’s of snowboard niet alleen tijdens de reis, maar ook op de piste.Als je na het skiën even wat gaat drinken of tijdens de lunch, kun je je uitrusting gerust even aan de kant leggen. Het slot is uitgerust met een staalkabel zodat je je spullen gemakkelijk kunt beveiligen. Het past eenvoudig in je broekzak en is gemakkelijk in te stellen.

Winactie

Ben je op zoek naar een TSA slot, dan hebben we een leuke actie voor je! Wij mogen een 4-pack ski- of normale slotjes verloten onder de lezers van ons blog. Wat moet je doen om kans te maken op een setje TSA slotjes?

  1. Like onze Facebook pagina.
  2. Reageer (met een geldig e-mailadres) op dit blog en vertel waarom jij kans wilt maken op een setje TSA slotjes. Geef aan of je voorkeur uit gaat naar een normale set of een skiset.
  3. Je mag ook een reactie achterlaten onder het Facebook bericht.

Je kunt tot en met 26 december om 23.59 uur reageren. We zullen hierna een winnaar trekken uit alle reacties. Ben je de gelukkige winnaar, dan krijg je een 4-pack ski- of normale slotjes van TSA-slotjes.nl.

Je bagage veilig meenemen met TSA slotjes - Backpackjunkies (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6758

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.