Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (2024)

Geplaatst op 17 december 2023 in de categorie(ën) In je backpack.

Paspoort? Check! Je favo reisshirt? Ook check! Maar hey, heb je ook al gedacht aan iets om je backpack veilig te houden? Juist ja, het TSA-slot. In deze blog duiken we dieper in op het TSA-slot en waarom ze jouw backpack avontuur nóg fijner en veiliger maken. Let’s go!

Wat is een TSA-slot eigenlijk?

Laten we eerst de afkorting ontrafelen: TSA staat voor ‘Transportation Security Administration’. Dit is de Amerikaanse organisatie die verantwoordelijk is voor de beveiliging van reizigers. Oftewel, de mensen die je bagage scannen en af en toe even willen inspecteren in je koffer of backpack. Als je een TSA-slot op je bagage hebt en de veiligheidsagenten willen een kijkje nemen, dan kunnen ze dat slot openen met een speciale sleutel zonder jouw slot te beschadigen. Hierdoor heb je dus geen kapotte sloten of tassen meer. Wel zo fijn!

Verschillende smaken en kleuren

TSA-sloten komen in allerlei varianten. Je hebt de traditionele hangslot-versie, maar er zijn ook kabelsloten die superhandig zijn voor backpacks met meerdere ritsen. En ze zijn er in vrolijke kleuren, zodat je jouw backpack meteen herkent op die overvolle bagageband. Kies dus wat bij jouw reis past.

Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (1)

Munkees Cijferslot - Hartjesvorm

Dit TSA-slot van het merk Munkees is makkelijk herkenbaar dankzij de kleurrijke hartjesvorm

Waarom heb je een TSA-slot nodig?

Zonder TSA-slot kan de beveiliging besluiten je slot te breken om je tas te inspecteren. Niet ideaal, toch? Bovendien is een TSA-slot een sterk slot om je spullen veilig te houden, ongeacht waar je naartoe reist.

Hoe werkt een TSA-slot?

Een TSA-slot werkt veelal als een standaard cijferslot, maar heeft een speciale ‘master’ sleutelopening waarmee TSA-medewerkers het slot kunnen openen zonder de code te weten. Dat is dus het fijne moment waarin je koffer níet opengebroken hoeft te worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een TSA-slot?

Bij het kopen van een TSA-slot, is het belangrijk te letten op het officiële TSA-logo. Dit garandeert dat het slot voldoet aan de gestelde eisen van een officieel TSA-slot. En hoewel je vrij bent om elk type slot te gebruiken, is een TSA-slot zeker aan te raden wanneer je reist naar gebieden waar TSA-controles zijn. Natuurlijk kun je ook altijd voor een ander slot kiezen als je hier niet heen gaat, maar check dit wel even van tevoren.

Je kunt een TSA-slot kopen op Travpack.nl, waar je de keuze hebt uit meerdere sloten van betrouwbare merken. Je kunt kiezen voor een slot met cijfercode, een slot met sleutel en handige kabelsloten om je rits mee dicht te maken.

Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (3)

Eagle Creek Travel Safe TSA Slot

Dit TSA-slot van Eagle Creek is onze aanrader. Het slot beschikt over een handige cijfercombinatie, waardoor je je niet druk hoeft te maken om een sleutel die je kwijtmaakt. Het slot is bovendien stevig gebouwd en wordt gemaakt door een betrouwbaar en bekend merk.

Wat doe ik als ik mijn code ben vergeten?

Je staat ergens en denkt: “hé, wat was mijn code nou ook alweer?” Jep, het kan iedereen gebeuren; je code vergeten. Het is aan te raden om je code op een veilige plek te bewaren, misschien wel in een vergrendelde notitie op je telefoon.

Geen enkel slot is ondoordringbaar, maar TSA-sloten zijn ontworpen om een stevige bescherming te bieden tegen diefstal en ongeautoriseerd openen. Om diefstal van je spullen te voorkomen, is het gebruik van een TSA-slot wederom aan te raden. Er zijn overigens ook TSA-sloten verkrijgbaar die met een sleutel geopend kunnen worden als back-up. Ook handig!

Hoewel TSA-sloten vaak geassocieerd worden met vliegreizen, zijn deze sloten ook handig voor andere reistassen, zoals handbagage of zelfs kampeerspullen. Kortom: je kunt er echt heel wat mee veilig opbergen en diefstal weren. Een TSA-slot is een eenvoudige maar slimme manier om je spullen veilig te houden (en jezelf gemoedsrust te geven!).

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (4)

De perfecte toilettas voor backpacken

Als je je klaarmaakt voor een avontuurlijke reis door Azië, is…

In je backpack
Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (5)

De voordelen van Packing Cubes tijdens het backpacken

Het avontuur lokt, de rugzak wacht en de wereld roept. Backpacken…

In je backpack
Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (6)

Licht reizen: Zo hou je die rugzak behapbaar!

Reizen met een rugzak geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Maar…

In je backpack
Alles wat je moet weten over een TSA-slot | BackpackenInAzië.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6746

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.